A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Громадська рада при фіскальній службі Запорізької області підбила підсумки своєї дворічної діяльності

Дата: 29.11.2018 11:39
Кількість переглядів: 515

У фіскальній службі Запорізької області відбулися загальні збори Громадської ради. Участь у засіданні взяли в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, керівний склад та члени Громадської ради при ДФС області, працівники фіскальної служби.

Під час звіту правління про роботу у 2017-2018 роках, голова Громадської ради Світлана Проніна повідомила, що члени Ради ініціювали проведення низки заходів, присвячених розгляду новацій та актуальних питань застосування чинного законодавства у податковій та митній сферах. Заступник голови Громадської ради Лариса Церетелі зазначила, що за результатами цих засідань були напрацьовані пропозиції щодо проектів законодавчих змін.

Також учасники обговорили питання створення ініціативної групи з формування Громадської ради при ГУ ДФС Запорізької області на 2019-2020 роки та вирішили делегувати до її складу членів правління і представників ГУ ДФС області для подальшої підготовки установчих зборів.

Наприкінці засідання Валерій Манько висловив побажання, аби новий склад дорадчого органу продовжував так само якісно забезпечувати взаємодію між фіскальною службою та представниками бізнесу і громадськістю регіону.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Зарплатні борги у Запорізькій області зменшились майже на 8 мільйонів

 

Підсумки роботи органів влади та контролюючих установ щодо погашення заборгованості та легалізації зарплат розглянули члени обласної комісії під час засідання у Запорізькій облдержадміністрації.

У заході, який відбувся під головуванням очільника Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, взяли участь прокурор Запорізької області Валерій Романов, заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олег Матвійчук, керівники інших органів обласної влади, а також представники підприємств, які мають зарплатні борги.

На засіданні було зазначено, що загальна сума заборгованості з заробітної плати у регіоні скоротилась у жовтні майже на 8 мільйонів гривень або на 3,4 відсотка, і станом на початок листопада склала близько 225 мільйонів. При цьому більш ніж 86 відсотків від цієї суми припадає на підприємства державного сектору економіки.

Як повідомив Олег Матвійчук, з метою скорочення зарплатних боргів фіскальна служба області постійно аналізує діяльність суб'єктів господарювання, проводить роз'яснювальну роботу з працедавцями, матеріали щодо окремих боржників передаються до органів державної виконавчої служби для стягнення боргів у примусовому порядку.

Під час обговорення комісія вивчила стан справ по кожному підприємству, де наявні факти несвоєчасних розрахунків з працівниками і бюджетом, у результаті було прийнято ряд рішень. Зокрема, спільна робота органів обласної влади, контролюючих та правоохоронних структур буде зосереджена на вжитті усіх можливих заходів впливу на суб'єктів господарської діяльності щодо погашення заборгованості та стабілізації ситуації у роботі цих підприємств.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

За користування природними ресурсами запорізькі підприємства сплатили майже 380 мільйонів гривень податків

 

Упродовж січня-жовтня поточного року підприємства-водокористувачі Запорізького регіону сплатили понад 200 мільйонів гривень плати за спеціальне використання води, що на 44,6 мільйона або на 29 відсотків більше, ніж торік.

Із загальної суми до державного бюджету надійшло 110 мільйонів, до місцевих скарбниць – 90 мільйонів.

Найбільші надходження забезпечили суб'єкти господарювання м. Енергодар – 134,5 мільйона, м. Запоріжжя – більш ніж 40 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 1,4 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 920 тисяч.

Усього в Запорізькій області рентну плату за воду сплачують 875 первинних водокористувачів.

Також за десять місяців підприємства добувної промисловості перерахували до скарбниць майже 180 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами, у тому числі 132,4 мільйона спрямовано до фонду держбюджету, 47,4 мільйона – до місцевих бюджетів.

Станом на початок листопада в регіоні зареєстровано понад 600 платників рентної плати за користування надрами державного та місцевого значення.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора