Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

День пам'яті жертв Голодомору 1932- 1933 років

Дата: 26.11.2018 09:14
Кількість переглядів: 664

        Щорічно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають  День пам'яті жертв Голодомору 1932- 1933 років. Досі не віриться, що в Україні - житниці всієї тодішньої радянської імперії раптово зник хліб і люди залишились без зернини. Осінь 1932 року не відчувала великої біди. Врожай був не гірший ніж в попередні роки. Здали селяни державі продподаток, але раптом оголосили другий, а потім і третій. Почали їздити по селах і забирати все до нитки..

          Не можна забути, що без стихії, без засухи, без війни - в самому центрі Європи, в Україні, яка була житнецею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей. Пам'ятаймо , що зимою 1932-1933 років помирали в Україні 17 чоловік на хвилину, 25 тисяч щодня. За 10 місяців Україна втратила майже чверть свого населення.Страшна арифметика!

          Про штучний Голодомор, як один з найжахливіших способів нищення народу свідчать спогади зібрані в книгах, наукових працях, документах, знято фільми.

          До Дня вшанування жертв Голодомору в бібліотеках Таврійської громади 23 листопада проведено годину-реквієм:" Україна пам'ятає - світ визнає'' для юнацтва та бесіда- спомин " Лиха коса Голодомору'' для дітей.

          На цих заходах були презентовані книги, документальні свідчення та спогади нашої односельчанки Пакети Паші Іванівни.

          24 листопада о 16.00 по всій Україні запалюють свічки пам'яті за померлими в ті страшні роки. Були вони запалені і в КЗ ''Центр культури, дозвілля та спорту'' Таврійської громади.

          Тож, схилімося в скорботному доземному  уклоні   перед пам'яттю жертв страшного голодомору і нехай мертві не судять нас живих за черствість душ.Бо, вічна пам'ять - святий урок для нащадків невинно убієнних.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень