A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Державна фіскальна служба України інформує

Дата: 17.10.2018 12:14
Кількість переглядів: 751

Запорізькі підприємства погасили майже 141 мільйон гривень податкової заборгованості

 

З початку року завдяки погашенню податкового боргу до бюджетів усіх рівнів надійшло 140,8 мільйона гривень. Як зазначила в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, із загальної суми до державного бюджету направлено 85,3 мільйона, до місцевих – 55,6 мільйона.

За дев'ять місяців поточного року з рахунків боржників стягнуто платіжними вимогами та вилучено готівки на суму 8,7 мільйона, за рахунок розстрочення податкового боргу до бюджету надійшло майже 6 мільйонів, від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, скарбниці отримали 5,9 мільйона.

За результатами судових рішень погашено заборгованість у розмірі 1,7 мільйона, від реалізації майна, яке знаходиться у податковій заставі, до бюджету залучено 10,6 мільйона, від продажу безхазяйного майна, що перейшло у власність держави та інших позареалізаційних джерел, забезпечені надходження на суму 1,3 мільйона.

Крім того, списано безнадійний податковий борг у сумі 164,3 мільйона, майже 100 мільйонів з яких – у зв'язку з ліквідацією збанкрутілих підприємств.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Юліана Козаченко: "Від торгівлі підакцизними товарами місцеві бюджети Запорізької області отримали понад 145 мільйонів"

 

З кожної одиниці проданої вроздріб підакцизної продукції п'ять відсотків від її вартості спрямовується до місцевих бюджетів у вигляді акцизного податку. Як повідомила в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, усього за дев'ять місяців поточного року до скарбниць громад надійшло 145,1 мільйона гривень податку. Лише у вересні бюджети отримали майже 17,2 мільйона.

На території Запорізької області понад 3,3 тисячі суб'єктів господарювання здійснюють діяльність з роздрібного продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Для цього вони отримали відповідні ліцензії.

З метою дотримання підприємцями та підприємствами вимог законодавства, яке регулює обіг підакцизних товарів, фахівці фіскальної служби проводять перевірки. У січні-вересні організовано понад тисячу контрольно-перевірочних заходів. За виявлені порушення до представників торгівлі застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на 28,9 мільйона, у тому числі донараховано акцизного податку на суму майже 23 мільйони.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Легалізація ринку підакцизних товарів

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Надходження ПДВ у Запорізькому регіоні зросли на 33 відсотки

 

З початку року від суб'єктів господарювання Запорізької області надійшло 2,3 мільярда гривень податку на додану вартість (за оперативними даними та без показників великих платників податків, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).

Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, порівняно з минулим роком надходження ПДВ зросли на 33 відсотки або на 570 мільйонів. Позитивна динаміка забезпечена, передусім, завдяки зростанню обсягів оподатковуваних операцій платників ПДВ.

У вересні до держбюджету надійшло понад чверть мільярда податку на додану вартість, що на 13 мільйонів перевищує сплату у вересні 2017 року.

Найбільші суми перерахували суб'єкти господарської діяльності м. Запоріжжя – 1 мільярд 324 мільйони, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – понад 205 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 165 мільйонів, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського – 147,5 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 101 мільйон.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Віталій Малий: "Половина економічних злочинів, викритих податковою міліцією на Запоріжжі, належить до категорії тяжких"

 

Про результати роботи податкової міліції, спрямованої на детінізацію економіки Запорізького регіону та протидію незаконному обігу підакцизних товарів, розповів під час брифінгу перший заступник начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Віталій Малий.

Як зазначив керівник податкової міліції області, оперативники та слідчі фіскальної служби регіону у поточному році розслідували 157 кримінальних проваджень, з яких 95 – відносяться до категорії тяжких, у тому числі 69 – за ухилення від сплати податків і зборів в особливо великих розмірах.

Цього року розпочато 92 кримінальні провадження, з яких 47 – належать до категорії тяжких злочинів.

До суду направлено 24 кримінальні провадження, у тому числі 19 – з обвинувальним актом, п'ять – для звільнення від кримінальної відповідальності, три з яких у зв'язку з повним відшкодуванням збитків. До бюджету відшкодовано 14 млн. гривень.

Також підрозділи податкової міліції припинили діяльність двох "конвертаційних центрів" міжрегіонального характеру із загальним обсягом проконвертованих коштів близько 310 млн. гривень та сумами збитків у 51 млн. гривень. У ході відпрацювання їх контрагентів та фіктивних суб'єктів господарювання стягнуто 19 млн. гривень.

За фактами незаконного відшкодування ПДВ з бюджету співробітники оперативних підрозділів викрили два злочини. Сума ПДВ, яка перебуває під кримінальним провадженням, становить 1,2 млн. гривень.

У сфері державних закупівель виявлено шість правопорушень. В результаті перевірок, проведених за матеріалами співробітників оперативних підрозділів, до бюджету стягнуто майже 13,4 млн. гривень.

У митній сфері викрито п'ять злочинів. Після сплати додаткових митних платежів та штрафів, застосування конфіскації, вилучення предметів правопорушень загальний економічний ефект склав 75,9 млн. гривень. Також ліквідовано центр мінімізації митних платежів із загальним обсягом зовнішньоекономічних операцій понад 75 млн. гривень.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Боротьба з ухиленням від сплати податків

Спікер: Перший заступник начальника ГУ ДФС

 

Юліана Козаченко: "Запорізькі платники сплатили до бюджету майже 388 мільйонів гривень військового збору"

 

Внесок платників податків Запорізької області до держбюджету у вигляді військового збору з початку року склав 387,6 мільйона гривень (без показників великих підприємств, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, це на 81,7 мільйона або на 26,7 відсотка більше, ніж торік.

Лише у вересні було перераховано майже 45 мільйонів, що перевищує рівень сплати аналогічного періоду на 8 мільйонів.

У територіальному розрізі переважну більшість надходжень забезпечили платники м. Запоріжжя – понад 200 мільйонів, суб’єкти господарювання-юридичні та фізичні особи м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів поповнили бюджет на 43 мільйони, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів –  36,6 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – майже 30 мільйонів, близько 20 мільйонів надійшло з доходів мешканців Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів та майже 17 мільйонів – Пологівського, Більмацького та Розівського районів.

Нагадаємо, ставка військового збору складає 1,5 відсотка від доходів громадян, у тому числі, іноземних, які оподатковуються під час їх нарахування (зарплата, винагороди за трудовими договорами, від продажу об'єктів майнових і немайнових прав, від операцій з майном та інші).

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Юліана Козаченко: "Бюджети громад Запорізької області отримали майже 6 мільярдів гривень"

 

З початку року запорізькі платники податків спрямували до місцевих бюджетів 5 мільярдів 913 мільйонів гривень (без урахування даних великих підприємств, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).

Коментуючи надходження, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко повідомила, що доходи скарбниць громад порівняно з минулорічними зросли майже на 817 мільйонів або на 16 відсотків.

Найбільші надходження до бюджетів забезпечила сплата податку на доходи фізичних осіб, яка за дев'ять місяців склала майже 3,6 мільярда гривень, що на 656 мільйонів або на 22 відсотки більше, ніж торік.

Від представників малого і середнього підприємництва надійшло 803 мільйони гривень єдиного податку, що майже на 134 мільйони або на 20 відсотків перевищує показники січня-вересня 2017 року.

Оподаткування земель поповнило бюджети на 849 мільйонів, землекористувачі та власники ділянок збільшили відрахування відносно минулого року на 22 мільйона.

Від роздрібної реалізації суб'єктами господарювання підакцизних товарів казна отримала 145 мільйонів гривень акцизного податку. Надходження від рентних платежів за користування природними ресурсами зросли порівняно з аналогічним періодом 2017 року на 15 мільйонів і склали 136,8 мільйона.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Керівництво фіскальної служби регіону долучилося до роботи чергової сесії Запорізької обласної ради

 

У Запоріжжі відбулося пленарне засідання двадцять четвертої сесії обласної ради. У її роботі взяв участь заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олег Матвійчук.

Згідно з регламентом депутати обговорювали бюджетні питання, зокрема перерозподіл дохідної частини обласного бюджету. З початку року до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 5 мільярдів 913 мільйонів гривень податків і зборів. За даними Департаменту фінансів облради дохідна частина обласного бюджету перевиконана на 84,7 мільйона гривень. Депутати розглянули напрямки, за якими планується спрямувати бюджетні кошти. Фінансування має бути направлено на соціальні, інфраструктурні проекти та охорону здоров'я.

У ході засідання голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль зупинився на питанні розвитку автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення. Він наголосив, що майже половина коштів на фінансування ремонту дорожнього покриття надійшло від проведення митного експерименту – 413 мільйонів гривень. Очільник регіону подякував запорізьким підприємствам за сумлінну сплату податків та митних платежів, адже тільки завдяки спільній роботі бізнесу та органів влади відбуватиметься розвиток регіону та мешканці області зможуть відчути поліпшення якості автодоріг.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Заступник начальника ГУ ДФС

 

У письмових зверненнях запоріжці повідомляють про факти ухилення від оподаткування

 

З початку року до територіальних органів ГУ ДФС у Запорізькій області та Запорізької митниці ДФС надійшло 311 письмових звернень від громадян.

За змістом основних питань у 227 випадках (73% від загальної кількості) автори листів інформували фіскальну службу про факти ухилення від сплати податків. Двадцять два громадянина звертались стосовно проведення контрольно-перевірочних заходів, вісімнадцять осіб цікавились інформацією щодо загальнодержавних та місцевих податків і зборів, єдиного соціального внеску.

Також до фіскальної служби звертались колективно: 257 осіб надіслали 25 звернень, відповіді на які було надано вчасно.

У поточному році посадові особи ДФС у Запорізькій області провели 54 особистих прийоми громадян. Актуальними на цих заходах були питання стосовно особливостей оподаткування (50% від загальної кількості), реєстрації та обліку платників податків (13%) та контрольно-перевірочної роботи (11%).

Із докладною інформацією про те, як звернутися до органів фіскальної служби області, можна ознайомитися у розділах "Приймальня громадян" та "Контакти" на сайті Головного управління ДФС у Запорізькій області: http://zp.sfs.gov.ua/pryimalnia-gromadian, http://zp.sfs.gov.ua/kontakti.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора