A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Пам'ятайте про правила поведінки на воді

Дата: 17.07.2018 10:24
Кількість переглядів: 1224

Фото без описуЗ початком купального сезону люди масово вирушають на відпочинок до водойм. Не замислюючись над правилами безпечної поведінки, купаються у необладнаних місцях, нерідко - у стані сп’яніння, пірнають у воду з човнів та урвищ, запливають далеко від берега. Така необачність стає причиною трагічних наслідків.

Аби попередити нещасні випадки під час відпочинку на водоймах  радимо всім дотримуватись правил безпечної поведінки. 

Батькам - не залишати дітей поблизу води без нагляду і переконатися, що їхнє дозвілля буде безпечним. Якщо діти не вміють плавати, не дозволяти їм заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно закінчується і пірнання з плотів, човнів, пристаней та інших плавзасобів, а також урвищ. Слід уникати води зі швидкою течією та не запливати далеко від берега.

Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати  у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.

Як свідчить аналіз, трагедії на воді трапляються саме в місцях стихійного відпочинку населення на воді. Купатися безпечно лише там, де є рятувальні пости, а отже і обстежене дно водойм, є можливість своєчасно отримати допомогу, в тому числі і медичну.

Нехай Ваш відпочинок буде радісним, приємним, а головне – безпечним!

 

 

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора