A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Верховна Рада підтримала проект змін Податкового кодексу про стимулювання діяльності сімейних фермерських господарств

Дата: 11.07.2018 10:25
Кількість переглядів: 945

 

10.07.2018 р. Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств".

За ухвалення відповідного проекту №6490-д у другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками проголосували 229 народних депутатів.

Закон передбачає забезпечення можливостей для жителів села легалізувати свою діяльність у формі підприємницької діяльності для фізичних осіб-підприємців, які організували фермерське господарство, в тому числі сімейне, та надано їм можливість бути платниками єдиного податку четвертої групи, за умови здійснення діяльності виключно в межах фермерського господарства, зареєстрованого відповідно до закону "Про фермерське господарство", тобто зайняття виключно виробництвом сільськогосподарської продукції, її переробкою та постачанням, а також здійснення господарської діяльності за місцем податкової адреси, невикористання праці найманих осіб. При цьому членами фермерського господарства мають бути лише члени сім'ї цієї особи.

Водночас площа сільськогосподарських угідь у власності та/або користуванні, земель водного фонду у користуванні членів фермерського господарства становить не менш як 2 гектари, але не більш як 20 гектарів.

Законом також встановлено пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску для всіх членів фермерського господарства, у т.ч. його голови (доплата ЄСВ за рахунок Державного бюджету протягом 10 років) та сплату податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за земельні ділянки (паї), до місцевих бюджетів за місцезнаходженням таких земельних ділянок.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора