A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Відкриття Світлиці у Таврійському будинку культури

Дата: 18.06.2018 10:35
Кількість переглядів: 1044

Протягом  семи років при Таврійському сільському будинку культури  існувала Українська світлиця. Всі ці роки вона поповнювалась новими цікавими експонатами, які дарували нам жителі нашої громади.

І нарешті, 14 червня 2018 року в КЗ ''Центр культури, дозвілля та сорту'' відбулося урочисте відкриття Світлиці. Символічну стрічку перед входом до виставкової зали перерізали сільський голова Микола Свириденко та директор Анна Литвиненко.

Розділити радість цієї події були запрошені  керівники установ та організацій, ветеранської ради. Ідея створення світлиці виникла не випадково. Хотілося максимально достовірно  відтворити побут українців минулого, доторкнутися серцем і душею до витоків, наших коренів, адже кожен з нас пам'ятає красу українського села, природи, домівки. Заходячи до світлиці ніби опиняєшся у рідній серцю українській хаті.

         Заходжу тихо до світлиці, мене стрічає дух віків.

         Бабусь моїх казкові птиці,майстерність рук моїх дідів.

         Тут дише все старовинною, коріння роду впізнаю

         І не пройти нам стороною повз нашу сиву давнину.

У світлиці можна побачити багато цікавого, кожна річ тут говорить сама за себе.Тут є предмети побуту, речі домашнього вжитку, світлини ветеранів війни, учасників бойових дій. Гордістю кожної оселі були рушники, у нашій  світлиці є рушники яким уже понад 100 років, а вишитим картинам більше 50 років. Є ще багато цікавих речей які дарували нам як пам'ять, що збереглася від покоління до покоління. Тож запрошуємо усіх бажаючих відвідати нашу Світлицю, а в кого є старовинні речі просимо передати їх до нашої Світлиці.

 

 

 

 

          За інформацією

КЗ «Центр культури,дозвілля та спорту»

Таврійської сільської ради


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора