A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

День Європи у Таврійській ОТГ

Дата: 17.05.2018 14:15
Кількість переглядів: 1158

17.05.2018 КЗ «Центр культури дозвілля та спорту» провів захід до Дня Європи на базі Таврійської філії «НВК «Перспекива».

Дітям було цікаво знати, що Де?нь Євро?пи — це свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р.

Маленькі «чомусики» дізнались історію свята, а саме, що Рада Європи святкувала однойменне свято у день свого заснування 5 травня 1949 р. до 1964 р. Європейський Союз затвердив 9 травня як День Європи на саміті в Мілані 1985 р., вирішивши увічнити день проголошення Декларації Шумана.

Також 9 травня вважається Днем народження Європейського Союзу. Свято було встановлено в Україні «…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…» згідно з Указом Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 р. № 339/2003.

День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня. День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Традиційно урочиста церемонія відкриття Дня Європи проходить у Києві. На Хрещатику облаштовується так зване «Європейське містечко» за сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС. Таке містечко складається з павільйонів, що представляють Україну, кожну державу-члена ЄС, Європейську Комісію та міжнародні організації. У павільйонах презентується географія, культура, історія найбільших міст держав-членів ЄС, організовуються публічні дебати з послами та представниками української влади, проводяться вікторини з європейської тематики та мовні курси, облаштовуються «куточки національних страв» тощо.

Традиційно протягом офіційного відкриття святкування Дня Європи, відбуваються зустрічі послів держав-членів ЄС із представниками органів місцевої влади, студентами та викладачами місцевих університетів, представників неурядових та громадських організацій, засобів масової інформації.

Україна — єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи.

А після заходу діти охоче малювали на асфальті своє бачення цього заходу. А деякі не втримавшись почали танцювати та дарувати радість усім присутнім.

 

 

  

 За інформацією

КЗ «Центр культури,дозвілля та спорту»

Таврійської сільської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора