A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

ПРО ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ

Дата: 16.05.2018 15:15
Кількість переглядів: 1078

 

З настанням теплих днів у весняно - осінній період, люди починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. І нажаль, часто  таке прибирання завершується спаленням залишків листя, сухої трави і т.д. Здійснюються самовільні підпали сухої природної рослинності, стерні, соломи, виникає загроза пожеж в полезахисних лісових смугах, лісах, загибелі людей.

По-перше, випалювання стерні, сухої рослинності та її залишків на полях, уздовж доріг, лісосмуг забруднює повітря на величезних просторах завдає шкоди здоров’ю та навколишньому природньому середовищу. По-друге,  призводить до знищення місць гніздування птахів, місць перебування та знаходження тварин, усього видового складу тваринного та рослинного світу. Багато тварин, птахів гинуть або змушені мігрувати в інші місця, порушуючи природний баланс. По-третє, знищує мікрофлору грунтів, погіршує їх структуру та збіднює грунти. Замість того, щоб стерню і рослинні рештки використати для приготування компостів, органічних добрив, їх просто спалюють. По-четверте, посилює процеси водної та вітрової ерозії земель, що призводить до деградації грунтів та інших негативних наслідків. Випалені поля не можуть захиститися від вітрової ерозії грунтів. По-п’яте, випалювання стерні, сухої рослинності може призвести до пожеж у лісосмугах, лісах, завдаючи великої шкоди природньому середовищу.

Шановні громадяни та гості Таврійської ОТГ, дотримуйтесь правил пожежної безпеки не паліть суху траву та залишки рослинності, не провокуйте таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора