A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Тиждень психології в НВК «Перспектива»

Дата: 08.05.2018 08:28
Кількість переглядів: 1222

23 квітня в Україні відзначається День Психолога. Шкільний психолог НВК "Перспектива" Альона Вікторівна Лутаєва організувала для учнів Тиждень психології. Така форма роботи для психологічної служби в школі є новою, а для школярів - дуже цікавою, пізнавальною та корисною. 

Метою тижня психології було надання психолого-педагогічної підтримки учням школи, розширення життєвого простору учасників за рахунок внесення в їх життя нових додаткових смислів, чуттєвих фарб, культурних значень. Одним з видів роботи є психологічні акції. Власне, це не гра, це - ігрове середовище, яке на певний час створюється в просторі школи. Ця гра не заважає іншим видам діяльності дітей і дорослих, але має власний зміст, правила, а найголовніше намічений результат. Вона не заважає існувати у звичайному режимі тим, хто не хоче її помічати, забарвлює в нові яскраві фарби життя тих, хто готовий у неї включитися. Акції створюють в школі певний настрій, домінуючий емоційний стан; школа стає єдиним цілим, а люди, що знаходяться в ній – близькими і цікавими співрозмовниками.

Розпочали тиждень акцією «Веселка настрою». Психолог зустрічала учнів на порозі школи, пропонуючи визначити колір свого настрою зранку, на початку навчального процесу, кинувши листівку в вазу того кольору, який дитині найбільше сподобається. Таку ж саму процедуру психолог пропонувала зробити після закінчення занять. Таким чином,  акція дала можливість звернути увагу учнів на свій настрій, діагностувати емоційний стан учнів, більше пізнати себе. Психолог склала кольорові діаграми настрою з поясненням емоційного стану за кожним кольором та вивісила їх на огляд школярів.

Також протягом тижня психолог влаштовувала ігри "Соціометрія", де учні більше дізналися один про одного, "Лист молодшим учня", створювали психологічний портрет школи "Най-най", де обирали найактивніших, найдобріших, найвідповідальніших найуважніших учнів та педагогів.    


Окреме захоплення учнів викликала запропонована квест - гра "Слідопит". Учні 5-9 класів отримали аркуші з переліком запитань, на які шукали відповіді на швидкість, кмітливість, точність. Ця гра згуртувала класні колективи, розвинула комунікативні вміння та підняла загальній емоційний тонус та настрій учнів. Очі наших вихованців горіли бажанням якнайшвидше знайти відповіді на запитання, а в голові виникали блискучі ідеї, де і в кого дістати інформацію. Найкмітливішими і найшвидшими виявилися учні 5 класу. Вітаємо їх з маленькою перемогою!  

Коли було оголошено акцію «Таємний друг», учні мали можливість написати анонімного,  але позитивного листа своєму другові, однокласникам, вчителям. Чи завжди у повсякденному житті є можливість висловити своє добре ставлення до тієї чи іншої людини? Акція "Таємний друг" дала таку змогу, створила позитивний настрій, атмосферу доброти і душевності. На загальній лінійці було відкрито скриньку з анонімними листами та вручено адресатам. 
Також учні могли пофантазувати і уявити себе директором школи, висловивши свої думки на плакаті, і, можливо, найвдаліші з них будуть втілені в життя.
Була проведена Акція «Скринька радості», метою якої була підтримка кожного учня, створення сприятливого емоційного клімату в школі, отримання позитивних емоцій.

На лінійці, яка завершувала Тиждень психології, шкільний психолог подякувала учням за активну участь і чудові результати, оголосила переможців у номінаціях "Най-най", яких зустріли бурхливими оплесками. Відкрили скриньку з листами до «таємного друга» та вручили їх адресатам. І, наостанок, кожен присутній отримав мотивуючий вислів відомої людини, які у подальшому допоможуть у досягненні мети та налаштують на позитив наших вихованців.

 

За інформацією

КЗ «НВК «Перспектива» Таврійської сільської ради


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора