A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Звернення до населення: не провокуйте пожежі в природних екосистемах

Дата: 10.04.2018 14:34
Кількість переглядів: 807

ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СЕКТОР ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДСНС УКРАЇНИ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ

Фото без описуФото без описуФото без опису

З початком весняно – літнього періоду значно ускладнюється обстановка з пожежами на території  району. Саме в цей пожежонебезпечний період статистика засвідчує великий ріст пожеж як в житловому секторі, так і на території.

Останнім часом, в зв'язку із підвищенням температурних показників, почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності на городах та присадибних ділянках. Це, зазвичай, призводить до пожеж на відкритих територіях власних домоволодінь, лісових масивах та в зонах відведення автомобільних доріг, залізниці.

У ЗВ’ЯЗКУ З ЦИМ, ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СЕКТОР ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДСНС УКРАЇНИ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗВЕРТАЄТЬСЯ ДО ВСІХ ГРОМАДЯН З СУВОРИМ ЗАСТЕРЕЖЕННЯМ:

Шановні громадяни, будьте дуже обережними з вогнем у межах будь-якої природної території. Щоб ваша необережність не стала причиною пожежі сухої трави – ніколи не підпалюйте суху траву на галявинах у лісі, не викидайте недопалки поблизу доріг, лісосмуг  де найчастіше і відбуваються загоряння. Якщо ви побачите, як це роблять інші, зупиніть їх і поясніть, чим небезпечне спалювання трави.

Рятувальники  наголошують  про заборону спалювання сухого листя та трави і іншої рослинності на території приватних землеволодінь. Тому, що це може призвести не тільки до пожежі та нещасних випадків, але і є надзвичайно небезпечним. До складу сухої рослинності входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали та бензоперен, що може викликати в людини ракові захворювання.

Не розводьте багаття в лісі. Якщо ж ви помітили пожежу, що починається, наприклад, невелике загоряння трави або тліючу лісову підстилку від покинутого кимось багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (правда, треба почекати і переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з'явитися знову).

Якщо пожежа досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше сповістіть рятувальників ,зателефонуйте до  служби порятунку за телефоном "101" і повідомте про загоряння і як туди доїхати.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора