A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Бесіда з учнями на тему "Вік, з якого настає кримінальна відповідальність"

Дата: 02.04.2018 14:52
Кількість переглядів: 993

       Напередодні канікул до КЗ "НВК "Перспектива"" завітала представниця Оріхівського відділу Токмацької місцевої прокуратури Щербина Інна Олександрівна. Охоронець порядку була уповноважена провести бесіду з учнями школи про настання кримінальної відповідальності, про злочин та покарання за нього. Закликала школярів робити тільки обдумані вчинки, не чинити лихого, завжди бути на боці закону. Попередила, до яких навчальних закладів потрапляють учні, схильні порушувати закон. 

       На превеликий жаль, відсоток скоєння адміністративних правопорушень серед неповнолітніх  залишається загрозливо високим. Згідно соціологічних досліджень причинами скоєння стають: неусвідомлення наслідків своїх вчинків - 37%; надмірне вживання алкоголю, наркотиків - 28%; незнання законів України - 5%; недостатнє виховання та увага з боку батьків - 15%; вплив друзів, поганої компанії - 10%; важке матеріальне становище - 5%.

        Діти були ознайомлені з такими поняттями як: попередження, догана або сувора догана, передання неповнолітніх під нагляд батькам або особам, що їх замінюють, передання малолітнього правопорушника під нагляд педагогічному або трудовому колективу. Таким чином, підліток, який вже попався на скоєнні адміністративного проступку,  завжди  буде  знаходитися  під  пильним  контролем  і  викликати певну  недовіру  і  підозру.  Така  ситуація,  звичайно  ж,  не  сприяє  успішному навчанню та побутовому життю. Адже, наприклад, за будь-якою конфліктної ситуації, чи за будь-яких підозр, той, хто вже скоїв проступок, буде на крок ближче  до  суворішої  відповідальності,  аніж  той,  хто  раніше  не  порушував закон.  

       Адміністрація школи дякує за проведену роботу, адже такі бесіди дуже корисні у наш не простий для суспільства час. Діти уважно прослухали лекцію, зробили свої висновки з почутого. Бажаємо всім нашим вихованцям світлого, безхмарного майбутнього, життєвих перемог і бути законослухняними громадянами. 

За інформацією

КЗ «НВК «Перспектива» Таврійської сільської ради

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора