A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Виставка з декоративно-ужиткового мистецтва "Знай і люби свій край"

Дата: 12.03.2018 13:17
Кількість переглядів: 840

Яскравою культурно-мистецькою подією у Таврійському в перші весняні дні стала виставка декоративно-ужиткового мистецтва, проведена в рамках Всеукраїнського конкурсу-виставки з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край».

Експонати виставки були представлені в Будинку культури Таврійської сільської ради. Мешканці громади мали змогу ознайомитись з понад 90 витворами мистецтва, виконаних в різних техніках:

паперопластика; художнє плетіння (лоза, рогіз, соломка); вишивка; в’язання спицями та гачком; бісероплетіння; м’яка іграшка; аплікація;  народна лялька; квілінг; вишивка бісером; модульне орігамі. 

До уже традиційних технік постійно додаються нові вироби, виготовлені з нових матеріалів. Невтомні маленькі творці активно беруться за роботу з чимось новим і незвіданим, розвивають свою майстерність в уже освоєних техніках та напрямках. Цьогоріч були представлені нові техніки: канзаши, ліпнина з солоного тіста. Інтерес викликали роботи гуртківців авіамоделювання (керівник гуртка - Салтиков Олександр Сергійович). Особливу увагу привернули роботи учнів з образотворчого мистецтва.
Також свої таланти продемонстрували наймолодші учасники виставки: вихованці дошкільного закладу.

Приємно відмітити той факт, що поряд з роботами учнів та вихованців НВК в позаконкурсній програмі були представлені роботи випускників минулих років, як показник зв’язку поколінь.
Затамувавши подих, відвідувачі виставки зупинялись перед роботами вихованців комунальної установи «Таврійський будинок інвалідів» ЗОР.
Захоплення та повагу до «золотих рук» майстринь Волкової Марини (були представлені картини вишиті бісером) та Світлицької Наталії Миколаївни (представлені роботи з художнього плетіння з газетних трубочок) викликали їх творіння, представлені на цій виставці.

Важко було виділити кращі роботи, але журі виставки все ж визначилося: витвори з вишивки - Коваленко Марія (учениця 9 класу), Афанасьєва Світлана (учениця 9 класу), керівник - Дондик Катерина Анатоліївна. Роботи в техніці канзаши - колективна робота учнів 9 класу, керівник - Дондик Катерина Анатоліївна. Роботи з образотворчого мистецтва - Коломоєць Влада (учениця 9 класу (Юрківська філія), Лутаєва Ольга  (учениця 11 класу), Дондик Світлана (учениця 9 класу), Білецька Вікторія (учениця 11 класу), керівник - Дондик Катерина Анатоліївна. М’яка іграшка - іграшки, виконані вихованцями КУ «Таврійський будинок інвалідів» ЗОР.
Кожна робота, представлена на виставці, є унікальною. Автори робіт продемонстрували творчу фантазію, неповторність, оригінальність задуму в їх виготовленні. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора