A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Щоденник «веселкового табірного життя»

Дата: 06.06.2017 10:52
Кількість переглядів: 983

Щоденник «веселкового табірного життя»

 

Непомітно пролетів перший тиждень літа для вихованців пришкільного табору «Веселка» КЗ «Таврійська ЗОШ І-ІІІ ступенів».

29 травня ми готувались до відкриття табору «Веселка»: об’єднались у загони – аж вісім загонів! Обміркували тематику кожного дня, придумали назви загонам, а 30 травня на святковій лінійці представили свої загони.

День 31 травня був присвячений здоровому способу життя. Під час веселих конкурсів і естафет ми обговорили що таке правильне харчування, продемонстрували, що в здоровому тілі – здоровий дух, а світлий розум – складова здоров’я.

1 червня – День захисту дітей. Цікаво і з користю провести цей день допомогли працівники сільського будинку культури, за що ми їм щиро вдячні!!!

2 червня в нашому таборі пройшов екомарафон. Ми брали участь у екодесанті по очищенню пришкільної території пластиковиз пляшок, пакетів та іншого сміття. Придумали, як можна в побуті використати відходи і зробили вироби із пластикових пляшок. Малювали еколистівки та продемонстрували свою екограмотність, відповідаючи на запитання вікторини. Команда переможців отримала солодкі призи.

 

Але не могли ж ми цілий тиждень «всидіти дома», коли навколо стільки цікавого! Ми встигли відвідати Запорізьку січ, палац Попова, відпочити у Дубовому гаю, здійснити туристичний похід до с.Юрківка.

 

З1 травня відбулася екскурсія до історико – культурного комплексу Запорозька Січ, яка розташована на о. Хортиця. Ми мали змогу на власні очі побачити зменшену копію першої Запорозької Січі, заснованої на о. Мала Хортиця. До уваги відвідувачів екскурсії були запропоновані експонати, зібрані місцевими жителями та археологами на території нашого краю. Було представлено багато речей, піднятих зі дна р. Дніпро (меч, гармати, предмети побуту). Екскурсія була дуже змістовною та цікавою. Із задоволенням відвідали коші та особливо вразила нас дерев’яна церква, що розміщена в центрі Січі. Після завершення цієї екскурсії наша туристична група поїхала до центрального парку культури та відпочинку «Дубовий Гай», де ми отримали масу задоволення.

 

01 червня була організована екскурсія до заповідника – музею «Садиба Попова», який розташований в м. Василівка. Ми із задоволенням слухали екскурсовода, яка розповідала про історію заснування цього замку. В самому музеї були представлені оригінальні тогочасні речі із самого замку, власниками якого певний час була династія Попових. Нажаль до нашого часу замок в повній мірі не зберігся, його підірвали німецькі загарбники під час радяно – німецької війни, але збереглися окремі частини замку, який на той час дійсно заслуговував на свою іншу назву «Перлина Степової України». Зараз про красу та велич цього палацу можна судити тільки завдяки збереженим тогочасним фотографіям, які теж були запропоновані на розгляд нашим дітям. В цілому екскурсія нас дуже вразила, ми були здивовані красою та величчю цього замку.

 

02 червня ми завітали до власника фермерського господарства Трюхана Андрія Григоровича, який розповів про особливості розведення елітних коней. Зокрема він продемонстрував породистих коней, які завезені з Голландії та з Росії. Також нам пощастило побачити і маленьке поповнення – лоша, що паслось із своєю мамою. Наша подорож продовжилась чудовими посиденьками у хатинці з очерету на території цього господарства. Ми ще раз переконались, що самий смачніший обід – на природі. А ще ми відвідали подвір’я Юрківської школи, де познайомились із місцевими пам’ятками – Пам’ятником Проскурі В.Г. та Пам’ятником загиблим в роки Другої Світової війни воїнам. Відвідали Юрківську сільську бібліотеку, бібліотекар якої, Бова Людмила, люб’язно розповіла нам про заповідники, які є на території села Юрківка.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора