A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

ЗУСТРІЧ З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТОРАМИ

Дата: 25.07.2017 09:11
Кількість переглядів: 1272

20 липня 2017 року в сесійній залі Таврійської сільської ради відбулася зустріч колективу громади з головою Запорізької обласної аграрної палати Владиславом Сергієнком, фахівцем з сільського господарства Ніко де Гроотом з Голландії, генеральним директором НВП «Землягеоінформ» Дмитром Миросенком, першим заступником Оріхівської районної державної адміністрації Олександром Цибульком.

Владислав Сергієнко коротко розповів про роботу аграрної палати та представив громаді голландця Ніко де Гроота, який є фахівцем в сфері сільського господарства та спеціалізується на вирощуванні овочів та фруктів на поливних ґрунтах. Ніко повідомив, що вже давно співпрацює з українцями, а саме з представниками Вінницької, Житомирської, Дніпропетровської областей. А зараз має нагоду попрацювати з запоріжцями. Також він відповів на запитання слухачів, та розповів, як у нього на батьківщині розпоряджаються землями, які платять податки, та як захищають свої землі від затоплень.

Таврійська громада є пілотною в плані створення інтерактивної кадастрової карти, в чому велику допомогу пропонують як Запорізька обласна аграрна палата так і представники землевпорядних організацій. Пан Миросенко на план-схемі Таврійської громади показав, як може змінитися сам процес побудови громади при наявності генеральних планів сіл. Це дає можливість залучити інвесторів, як вітчизняних так і зарубіжних.

Таврійський сільський голова – Микола Свириденко, розповів та показав своє бачення розвитку громади. І це – розчистка річок Конка та Жеребець, що протікають по її території. Працюючи на перспективу та розчищаючи річки, ми маємо змогу по-перше провести систему зрошення полів, по-друге – створити підприємства по розведенню риби та раків, по-третє – створити зони відпочинку для жителів громади та гостей. Вже є домовленість про створення проекту розчищення річок при проведенні предпроектної підготовки: це вивчення ґрунтів на дні річок, виявлення джерел, які зараз замулені. Для розчищення річок потрібна спеціальна техніка, в придбанні якої мають змогу допомогти інвестори. В майбутньому ця техніка має залишитись в розпорядженні комунального підприємства «Таврійськдобробут», яке могло б проводити аналогічні роботи самостійно.

Зустріч виявилась цікавою та принесла задоволення як гостям так і самим жителям громади. Чекаємо на аналогічні зустрічі в майбутньому.

 

За інформацією

сільського голови

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора