A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

ПРИЙМІТЬ ДИТИНУ У РОДИНУ!

Дата: 17.07.2020 12:52
Кількість переглядів: 587

Найважливіша цінність – це родина. З неї починається все. Ставлення людини до оточення напряму залежить від сімейного виховання. Батьки наче «із глини ліплять» свою дитину. Будь-яка дитина мріє про щасливу сім'ю, про дім, де на неї чекають і люблять.

Але нажаль,  є малюки, які позбавлені цього почуття і зростають без атмосфери любові, родинного затишку, взаєморозуміння. І кожна така дитина чекає, що одного дня добрі, лагідні люди заберуть її у свою сім’ю. Будь-яка дитина мріє про щасливу сім'ю, про дім, де на неї чекають і люблять.

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає все актуальнішою та болючішою темою для нашого суспільства. Зараз  політика нашої держави, спрямована  не на збільшенню кількості інтернатних закладів, а розвитку сімейних форм виховання дітей (усиновленню, опіці, передачі на виховання дітей у дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї та патронат).

Згідно з українським законодавством усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду, крім випадку усиновлення дитини, яка є громадянином України, але проживає за межами України (в цьому випадку усиновлення здійснюється в консульській установі або дипломатичному представництві України).

Встановлення опіки та піклування — це влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, які перебувають переважно в сімейних, родинних відносинах із цими дітьми з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку, захисту їх прав та інтересів (глава 19 Сімейного Кодексу України).

Опікуни, піклувальники є законними представниками інтересів дитини без спеціальних на те повноважень, несуть відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток дитини, яка знаходяться під їх опікою, піклуванням.

Прийомна сім’я - це сім’я або особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання. Ті, хто взяли дітей у прийомну сім’ю, є прийомними батьками, а влаштовані в сім’ю діти -прийомними дітьми.

Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних дітей.

У прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу влаштовуються діти до досягнення ними повноліття (18 років), а у разі продовження навчання - до 23 років або до закінчення ними відповідного навчального закладу. За прийомними дітьми, дітьми - вихованцями зберігається статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Це передбачає збереження за дитиною раніше призначених аліментів, пенсій та інших державних виплат.

Патронатна сім’я -  це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Сім’я патронатного вихователя - це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Патронатний вихователь - це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

 В нашій країні дуже багато дітей, які мріють про маму і тата. Саме Ваша сім’я може стати для прийомної дитини осередком любові і тепла, якого вона прагне... І саме Ви навчите її більше усміхатися, любити людей і бути щасливою. Відчиніть двері свого серця! Прийміть дитину у родину!

За інформацією

К У "ЦНСП"

                                                                                                              ТАВРІЙСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора