A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

  Діти навчаються жити від життя.

Дата: 03.07.2019 10:18
Кількість переглядів: 778

      В щасливій родині діти ростуть здоровими.  Якщо вплинути на екологію і спадковість батьки не в силах, то огородити дитину від стресів або ж максимально зменшити їх вплив на життя малюка можуть всі батьки. Адже поведінка і здоров'я дитини багато в чому залежить від її реакції на сімейні стосунки.

          Саме тому з самого початку створення Таврійської громади проблемам сім’ї приділяється величезна увага.

           Соціальна робота з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах забезпечується через попередження, раннє виявлення, облік, ведення банку даних та соціальний супровід таких сімей.      

         У січні 2019 року Таврійською  сільською радою було створено комунальну установу «Центр надання соціальних послуг».  Повноваження з питань сім’ї передано відділенню соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді, який  є структурним підрозділом КУ «ЦНСП»

         Основними клієнтами відділення соціальної роботи для сім'ї, дітей та молоді КУ «Центр надання соціальних послуг» є сім’ї з дітьми, що опинились у складних життєвих обставинах і не в змозі подолати їх самостійно в зв’язку з інвалідністю дітей або батьків, вимушеною міграцією, наркотичною або алкогольною залежністю, перебуванням в місцях позбавлення волі когось із членів родини, ВІЛ-інфекцією, насильством у сім’ї, сирітством, складними стосунками в сім’ї, безробіттям одного з членів сім’ї, ухилянням батьків від виконання батьківських обов’язків.       

        Станом на сьогодні на обліку перебуває  25 сімей, що знаходяться в складних життєвих обставинах , в яких виховується 83 дитини.

        Протягом року під соціальним супроводом перебувало 10 сімей,    які потребували соціальної уваги та захисту.

         Постійно здійснюється патронаж та соціальна підтримка 59 багатодітних сімей, в яких зростає 231 дитина; 10 дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування; 21 дитина з особливими потребами та інші.

        Проводиться соціально-профілактична робота щодо запобігання правопорушенням та соціально небезпечним хворобам у дитячому та молодіжному середовищі та  популяризації здорового способу життя.

        Приємно бачити результати кропіткої праці. За час роботи з сім’ями, які знаходяться в складних життєвих обставинах:

- вирішено житлово-побутові проблеми в  30 сім’ях;

- повернено 13 дітей  із закладів державного утримання додому;

- сформовано навички відповідального батьківства – 16 сімей;

- налагоджено стосунки з членами сім’ї, громадою – 47 сімей;

- надано гуманітарну допомогу дітям та їх батькам для  7 сімей;

- надано психологічну підтримку 23 сім’ям;

- юридичну допомогу отримали 11 сімей;

- сприяння в оформленні документів – 26 сімей.

 

        Діяльність  відділення соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді для багатьох  людей  може здаватися непомітною і не такою вже й важливою, але

ніхто не знає, які проблеми зустрінуть нас завтра. Тому вже сьогодні треба знати, хто готовий прийти на допомогу!

      До нас може звернутися кожен, хто потребує допомоги, розуміння, інформації, щоб отримати соціальні послуги та підтримку. Для вирішення проблем сім’ї, за потребою, залучимо необхідних спеціалістів: психологів, соціальних педагогів, юристів, медичних працівників.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора