A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Державна фіскальна служба України інформує

Дата: 02.10.2018 14:46
Кількість переглядів: 706

Юліана Козаченко: «Запорізькі платники отримали майже 189 тисяч сервісних послуг»

 

З початку року територіальні підрозділи фіскальної служби Запорізької області надали мешканцям регіону майже 189 тисяч адміністративних послуг. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, яка зазначила, що цей показник перевищив кількість наданих послуг за відповідний період 2017 року на 78 тисяч.

182 тисячі адмінпослуг запоріжці отримали у центрах обслуговування платників, що на 76 тисяч більше минулорічного рівня. Тільки у серпні громадянам та представникам бізнесу було надано 24 тисячі сервісних послуг у територіальних органах фіскальної служби регіону, що майже вдвічі більше, ніж у серпні минулого року.

Запорізькі платники активно користуються перевагами дистанційного спілкування з фіскальною службою через мережу Інтернет. На сьогодні показник електронної звітності по нашій області становить 73 відсотки. А до сервісів оновленого «Електронного кабінету платника податків» за вісім місяців 2018 року звернулись 82,3 тисячі запорізьких користувачів.

Нагадуємо, що «Електронний кабінет» має відкриту частину із загальнодоступною інформацією, а також закриту – в ній можна отримати персоніфіковані дані. Щоб мати доступ до цих даних, необхідно скористатися ключем електронного підпису. Такі ключі видаються безкоштовно в Акредитованих центрах сертифікації. Із детальною інформацією щодо отримання електронних ключів можна ознайомитися на сайті фіскальної служби за посиланням http://acskidd.gov.ua/

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Електронні сервіси ДФС

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Кожен працівник має отримувати легальну заробітну плату: запорізькі роботодавці та представники контролюючих органів обговорили норми чинного законодавства

 

Легалізація трудових відносин, підвищення рівня оплати праці, боротьба із зарплатами "в конверті" – це пріоритетні завдання спільної роботи фіскальної служби Запорізької області, Головного управління Держпраці, Пенсійного фонду, служби зайнятості та місцевих органів влади. Саме ці питання були розглянути на семінарі для представників підприємств регіону, який нещодавно пройшов у обласному центрі.

 У ході обговорення начальник відділу планування контрольно-перевірочної роботи ГУ ДФС у Запорізькій області Віктор Аркатов зазначив, що легалізація трудових відносин – це один із найважливіших чинників, який забезпечує повноту надходжень до бюджетів податків та зборів. Він повідомив, що протягом поточного року співробітники фіскальної служби провели 146 документальних перевірок, за результатами яких донараховано 84,2 млн грн., а завдяки заходам з детінізації відносин в сфері зайнятості населення легалізовано працю 6447 робітників.

Також Віктор Аркатов зазначив, що між фіскальною службою та управлінням держпраці організована взаємодія та обмін інформацією щодо легалізації найманої праці. Зокрема, з початку року органами ДФС передано 8 матеріалів перевірок з встановленими порушеннями трудового законодавства, а Головним управлінням Держпраці направлено до ГУ ДФС у Запорізькій області 12 матеріалів з порушенням податкового законодавства.

Крім того, на семінарі були розглянуті практичні питання, що стосуються державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю, які здійснює державна служба України з питань праці, зокрема, черговість і оформлення результатів перевірок, штрафи за порушення трудового законодавства, ризики, що несе роботодавець та працівник при використанні незадекларованої праці.

 

Представник управління пенсійного фонду повідомила, що на веб-порталі Пенсійного фонду відкрито доступ до Реєстру застрахованих осіб, де кожен працівник може переглянути свої дані щодо нарахованої заробітної плати та суми сплачених внесків до пенсійного фонду.

Також було наголошено, що всі роботодавці (підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності) при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись норм законодавства, адже розмір заробітної плати впливає на пенсійне забезпечення та страховий стаж для призначення пенсій.

Під час семінару слухачі поставили чимало запитань до контролюючих органів. Так, відповідаючи на питання щодо розміру заробітної плати та єдиного соціального внеску, представник фіскальної служби роз’яснив, що роботодавці нараховують 22% єдиного соціального внеску на суму заробітної плати кожного працівника. Мінімальний страховий внесок у 2018 році становить 819,6 грн. Якщо нарахована заробітна плата найманих працівників менше мінімально встановленої (в 2018 році - 3723 грн.), роботодавець зобов'язаний донарахувати єдиний внесок до мінімального страхового внеску.

Коментуючи питання стосовно сплати єдиного внеску для фізичних осіб-підприємців, Віктор Аркатов наголосив, що сума єдиного внеску за себе не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Трудові відносини

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

Запорізькі платники перерахували до місцевих бюджетів майже 128 мільйонів гривень акцизного податку

 

З початку року представники роздрібної торгівлі спрямували до місцевих бюджетів Запорізького регіону майже 128 мільйонів гривень акцизного податку. Крім того, до скарбниць громад надійшло 29,6 мільйона гривень плати за ліцензії на право здійснення оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Також за вісім місяців поточного року виробники підакцизної групи товарів до бюджетів усіх рівнів спрямували понад 1,5 мільйона гривень, а імпортери сплатили 32 мільйони акцизу.

У сфері обігу підакцизних товарів фахівці фіскальної служби провели 840 перевірок суб'єктів господарювання. У результаті виявлених порушень законодавства були застосовані фінансові санкції у розмірі 24,4 мільйона гривень та донараховано 19,3 мільйона акцизного податку.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

 

Юліана Козаченко: «Запорізькі платники екологічного податку перерахували до бюджетів майже 216 мільйонів гривень»

 

Підприємства Запорізького регіону за вісім місяців поточного року сплатили до бюджетів усіх рівнів 215,8 мільйона гривень «екоподатку» (без врахування даних великих платників, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Як повідомила в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, у порівнянні з відповідним періодом 2017 року надходження збільшились на 30 мільйонів або на 16 відсотків.

Більшу частину екологічного податку отримали бюджети місцевих громад – майже 119 мільйонів, що на 16,5 мільйона більше, ніж торік. До держбюджету направлено понад 97 мільйонів, сума зростання до січня-серпня 2017 року – 13,5 мільйона.

Найбільші відрахування податку забезпечили суб'єкти господарювання м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 176,4 мільйона, Вільнянського, Запорізького, Новомиколаївського районів – 18,6 мільйона, м. Запоріжжя – майже 12 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 2,5 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 2,2 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 1,3 мільйона.

Усього на території регіону працюють понад 2,5 тисячі підприємств, які під час своєї діяльності здійснюють викиди забруднюючих речовин у довкілля або розміщують чи утворюють радіоактивні відходи.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

 

Юліана Козаченко: «Запорізькі платники спрямували до бюджетів понад 4,2 мільярда гривень ПДФО»

 

Оподаткування зарплат та інших доходів платників податків Запорізької області дозволило поповнити бюджети на 4 мільярди 288,8 мільйона гривень. Як повідомила в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, надходження податку на доходи фізичних осіб за вісім місяців перевищили рівень минулого року на 796,8 мільйона або майже на 23 відсотки.

Із загальної суми до державного бюджету надійшов 1 мільярд 72 мільйони, що майже на 200 мільйонів більше, ніж торік. До місцевих скарбниць перераховано 3,2 мільярда, порівняно з аналогічним періодом 2017 року зростання склало 597,6 мільйона.

На сьогодні в регіоні нараховується майже 57 тисяч платників ПДФО, серед яких 41,3 тисячі – юридичні та 15,4 тисячі – фізичні особи. Найбільші відрахування забезпечили підприємства з виробництва електроенергії, неорганічних хімічних речовин, вантажного залізничного транспорту, добування залізних руд, обробки металевих виробів та заклади освіти.

На збільшення надходжень податку вплинули декілька факторів, зокрема, підвищення мінімальних зарплат, спільний контроль органів виконавчої влади і місцевого самоврядування за своєчасністю виплати заробітних плат на рівні не менше встановленого законодавством, а також заходи з детінізації ринку праці.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора