A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Про глобальну проблему торгівлі людьми

Дата: 19.07.2018 11:36
Кількість переглядів: 676

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямків діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.

Торгівля людьми - це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти, як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки і діти потрапляють до рук торговців людьми, як у власних країнах, так і за кордоном. При цьому страждають усі країни - і країна походження, транзиту, і країна призначення. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми, Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми.

За даними дослідження, проведеного на замовлення Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року; чверть дітей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні, були примушені жебракувати. Це означає, що зібраних пожертв діти не отримають, дітей можуть бити, залякувати та змушувати просити гроші, які насправді йдуть до кишень злочинців.

Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних націй у 2013 році було проголошено ЗО липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми; 18 жовтня - Європейським день боротьби з торгівлею людьми, який започаткований Європарламентом у 2007 році.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора