A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Новини

Дата: від до Скинути

День пам'яті жертв Голодомору

Голодомор 1932–1933 років — одна з найжахливіших сторінок в історії України. Вважається, що Голодомор був викликаний насамперед спробою російсько-комуністичного режиму покарати українців за їхні прагнення до свободи, бути господарями на своїй землі.   Традиційно в День пам'яті жертв голодоморів українці відвідують поминальні богослужіння, ставлять символічні горщики з зерном і свічки до пам'ятників загиблим та  біля вікон своїх осель. Сьогодні жителі громади, в дев’яносту річницю Голодомору, вшановуючи пам'ять жертв, запалили свічки та згадали невинно померлих в жорстокі часи голодоморів 20-х, 30-х, 40-х років, штучно організованих комуністичним режимом.

16:10 25.11.2023

21 листопада - День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го. 

05:02 21.11.2023

Вісімдесят років тому населені пункти нашої громади були звільнені від нацистів

Вісімдесят років тому населені пункти нашої громади були звільнені від нацистів. Потім прийшла перемога. Переживши таку страшну війну, ніхто не міг навіть подумати, що ще коли не будь хто не будь може розв’язати подібну бойню. Але є одна країна з імперськими замашками та своїм царьком, які мріють про світове панування та знищення цілих країн. І така країна – росія, разом з населенням якої ми, українці, захищали рідну землю від нацизму. Не вгледіли підлого ворога.  І сьогодні українці мужньо борються з ненависним жорстоким ворогом. Так, в цей раз села нашої громади не були окуповані ворогом, але через обстріли, загибелі та поранення своїх рідних, близьких та знайомих і незнайомих повністю відчули атмосферу «руського міра». Витримаємо, виживемо, переможемо. Слава Україні! Героям Слава!

09:53 19.09.2023

ЮРІЙ МАЛАШКО: “ВАЖКО СПРОГНОЗУВАТИ, ЩО НАС ОЧІКУЄ В ДЕОКУПОВАНИХ МІСТАХ ТА СЕЛАХ, ТОМУ ВСІ СЛУЖБИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ІНТЕНСИВНОЇ РОБОТИ”

В Запорізькій області провели засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, де представники регіону звернулися до центральних органів виконавчої влади щодо ключових питань у процесі підготовки до деокупації.

18:03 14.09.2023

З Днем Незалежності України

Починаючи з 2014 року українці воюють на фронті, волонтерять, працюють у тилу. З 24 лютого 2022 року весь наш народ та громадяни України з новою силою доводять щодня незалежність своєї держави як найвищу цінність, а також неодмінну умову реалізації власної свободи та своїх прав. Ми усвідомлюємо, що нині йдеться далеко не лише про території і кордони, сьогодні йде кривава боротьба за саме існування Українського народу, на знищення якого зорієнтований агресор.

09:54 24.08.2023

з Днем Державного прапора України

Сьогодні вся Україна відмічає День Державного Прапора України – одного з трьох державних символів нашої країни. Під жовто-блакитним стягом українці віками виборювали свою незалежність, а зараз в протистоянні з російським агресором ми підтверджуємо свою міць, свою незалежність, своє прагнення жити в мирному демократичному європейському суспільстві. Зважаючи на постійні ворожі обстріли ми не можемо в повній мірі провести повноцінний захід. Тому сьогодні мої привітання з Днем Державного Прапора України, побажання всім здоров’я, благополуччя, миру. Обов’язково ПЕРЕМОГИ!  Слава Україні! Героям Слава!

10:08 23.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора