A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

ЗВЕРНЕННЯ до депутатів Запорізької обласної ради та голови Запорізької обласної державної адміністрації

Дата: 06.02.2018 17:26
Кількість переглядів: 1014

ЗВЕРНЕННЯ
до депутатів Запорізької обласної ради та голови Запорізької обласної державної адміністрації

Ми, депутати Таврійської сільської ради Оріхівського району Запорізької області, наполягаємо на терміновому врегулюванні питання передачі до бюджету об’єднаної територіальної громади Таврійської сільської ради, з обласного бюджету, «Дотації з місцевого бюджету іншим місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету» у сумі 732800,00 грн.

При формуванні місцевого бюджету Таврійська сільська рада керувалась рішенням Запорізької обласної ради від 30.11.2017 № 63 «Про обласний бюджет на 2018 рік», згідно якого для утримання закладів освіти та охорони здоров’я передбачалось передача з обласного бюджету до бюджету об’єднаної територіальної громади Таврійської сільської ради «Дотації з місцевого бюджету іншим місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету» у сумі 732800,00 грн. Дані кошти було заплановано використати з утримання закладів освіти: на оплату комунальних послуг та енергоносіїв громади в повному обсязі. Щоб повністю забезпечити видатки з утримання закладів освіти (оплата комунальних послуг та енергоносіїв)в місцевому бюджеті було передбачено ще 110677,40 грн. власних коштів.

Бюджет об’єднаної територіальної громади Таврійської сільської ради станом на 01.01.2018 року був збалансований, проте відповідно до рішення Запорізької обласної ради від 25.01.2018 року №10 «Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 30.11.2017 № 63 «Про обласний бюджет на 2018 рік» дохідну частину загального фонду бюджету об’єднаної територіальної громади було зменшено на суму 732800,00 грн. по коду 41040200 «Дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету» та видаткову частину по КПКВКМБ 0111020 Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами (в т. ч. школою-дитячим садком, інтернатом при школі), спеціалізованими школами, ліцеями, гімназіями, колегіумами».

Таке рішення Запорізької обласної ради має досить істотний вплив на функціонування громади, адже потребує від ОМС пошуку в місцевому бюджеті додаткових вільних коштів, яких ми не маємо.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення стабільної роботи ЗОШ громади та недопущення створення заборгованості з оплати комунальних послуг та енергоносіїв"

просимо Вас:

забезпечити терміновий розгляд і прийняття проекту рішення «Про внесення змін та доповнень до рішення Запорізької обласної ради від 30.11.2017р. № 603 «Про обласний бюджет на 2018рік», в частині розподілу додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я», а саме викласти їх в редакції яка була прийнята 30.11.2017р.

надати Таврійській сільській раді Оріхівського району Запорізької області, порядок розподілу додаткової дотації, між місцевими бюджетами Запорізької області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора