A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

мітинг-реквієм до Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні

Дата: 22.06.2018 15:31
Кількість переглядів: 1125

22 червня 2018 року на території Таврійської ОТГ відбувся мітинг-реквієм до Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні за підтримки КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту».


     У заході взяли участь преставники органів місцевого самоврядування, трудових колективів та громадських організацій, ветерани, активісти та жителі сіл. До громади звернулися заступник сільського голови Таврійської ОТГ Ірина Володимирівна Кошель, в.о. старости с. Юрківки Кирил Олександрович Глебенко, голова ветеранської організації Тася Василівна Тітова та Катерина Степанівна Назаренко.
Указом Президента України від 17-го листопада 2000-го року № 1245/2000 з метою всенародного вшанування пам’яті українців, загиблих під час Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років, установлено День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні. 
22 червня о 10:00 Верховною Радою України запроваджено всеукраїнську хвилину мовчання з метою вшанування пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній війні (Постанова № 8539 від 20 травня 2011 р.).
        Кожен раз в цей День ми згадуємо, про тих, хто так і не повернувся з цієї війни, про тих, хто кров’ю і потом захищав нашу рідну землю від фашистських загарбників, про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя покалічені і зруйновані.
    Друга світова війна (01.09.1939 – 02.09.1945) – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам’ятають і згадують в усьому світі. Упродовж 21 місяця цієї війни СРСР та Третій Рейх виступали як союзники, а від 22.06.1941р. вступили у військову конфронтацію, що увійшла в історію як німецько-радянська, або, у радянській історіографії, Велика Вітчизняна війна 1941–1945 років.
Основним нашим завданням є сприяння подальшій консолідації українського суспільства, порозуміння і примирення між усіма учасниками трагічних подій Другої світової війни, виховання шанобливого ставлення до ветеранів війни, борців за незалежність України, жертв нацистських переслідувань, гідне вшанування памяті загиблих.
КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту» дякує усім, хто прийшов схилити голову перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна.
Слава їм, вічна і світла пам’ять! А нам усім миру, злагоди та добробуту.

 

  За інформацією

КЗ «Центр культури,дозвілля та спорту»

Таврійської сільської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора