A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Унікальні породи коней в Таврійській ОТГ

Дата: 13.06.2018 08:03
Кількість переглядів: 1688

Кінь (лат. Equus caballus) - одне з найпрекрасніших, розумних, сильних і граціозних тварин на нашій планеті. На неї не можна дивитися без захоплення, оскільки кінь є втіленням могутності, благородства, відданості, волелюбності і розуму. Ще в давні часи ця тварина була приручена і одомашнена людьми, і з тих пір протягом багатьох століть є вірним помічником і супутником людини.

На превеликий жаль, сьогодні, в століття комп'ютерів, машин, швидкостей і нових технологій інтерес до цих тварин практично втрачений, тому коней в основному вирощують  кінні заводи.

Цією «справою» варто займатися тільки в тому випадку, якщо в людини  є палке кохання до цих прекрасних, граціозних, розумних і відданих людині тварин.

 В Таврійській ОТГ знайшовся ентузіаст Андрій Трюхан, для якого розведення коней є  хобі.

У світі існує величезна безліч мастей та порід,  Андрій вирощує елітних коней ваговозів, які завезені з Голландії та Росії (Бельгійський, Російський, Радянський ваговоз).

Історія породи:

Брабансон (Brabant, Belgian horse, Бельгійський ваговоз) - одна з найдавніших європейських порід-ваговозів, відомий в Середні століття як "Фландерский кінь". Брабансона використовували для селекції таких європейських порід, як: cуффольк, шайр, а також, імовірно, для поліпшення ростових якостей ірландського ваговоза. Вважається, що порода Брабансон спочатку пішла від місцевих бельгійських порід, що відрізнялися невеликим зростом: вони були до 140 сантиметрів у холці, але відрізнялися витривалістю, рухливістю і міцним кістяком.

Російський ваговоз- абсолютна невибагливість в умовах утримання і кормі, довговічна служба на благо людини, висока продуктивність коня. Останній зазначений параметр стосується вироблення молочної продукції. Кобили цієї породи дають великий обсяг молока, з якого виробляються рідкісні сорти сиру. Зовні коні породи Російський ваговоз прославилися середнім розміром і при цьому легкою головою з широким чолом, яка сидить на короткій мускулистій шиї, густа шикарна шевелюра в гриві і хвості, а також довгими щітками на кінцівках. Статура коня характернадля ваговозів, довга сильна спина, суха конституція, короткі сильні кінцівки, рівна поперек і досить широкий загривок.

Радянський ваговоз -  порода виділяється своєю великістю і масивністю, мимоволі привертають увагу людей. Вони перевозять на своїх спинах вантажі, що мають вагу в кілька тонн. Цих сильних коней використовують і для перевезення важких навантажених возів. У них багато переваг, тому важкоатлетів вважають унікальними. Вони мають великі розміри витривалістю, що дозволило їм стати лауреатами почесного звання «коні богатирської сили», характер їх відрізняється енергійністю, а руху — граціозністю. Радянський ваговоз — унікальна порода коней.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора