A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

ПРЕС-РЕЛІЗ

Дата: 05.06.2018 16:35
Кількість переглядів: 968

Обласна служба зайнятості інформує

Приємне з корисним – стовідсотково!

Професійна орієнтація учнів – одне з важливих питань сьогодення, адже від того, як вони обирають професію, якими критеріями користуються у своєму виборі, залежить не тільки майбутнє дітей, а й майбутнє держави.

На сьогодні кожен третій випускник школи обирає професію стихійно, а це означає, що для багатьох із них обрана професія стане тимчасовою, тільки на період навчання. Навчання заради диплому ніколи користі не приносить, а лише створює зайві проблеми у майбутньому: незадоволеність працею, психологічне вигорання, низька конкурентоспроможність на ринку праці, безробіття.

З турботою про професійне майбутнє дітей, фахівці служби зайнятості навіть влітку не припиняють профорієнтаційну роботу. Саме літо - це пора активної, творчої роботи, у тому числі  в дитячих оздоровчих таборах  Запорізької області.

Фахівці  з профорієнтації  ретельно готують інформаційні матеріали, розповіді про професії, профорієнтаційні ігри, загадки та ребуси, які розширюють професійний світогляд.

 Надання дітям практичного матеріалу проходить в пізнавально-розважальному стилі. Відомо, що інформація краще засвоюється в ігровій формі.  Діти природно включені  до активної позиції вибору своєї майбутньої професії. У грі вони розкривають свої професійні інтереси, здібності, нахили, навички, усвідомлюють сильні та  слабкі сторони своєї особистості. Адже обираючи професію людина  обирає долю.

Сподіваємося, що активна участь у таких заходах  стане для школярів компасом у їх подальшому професійному самовизначенні та допоможе зробити правильні вибір майбутньої професії.

Шановні батьки!

 Якщо ваша дитина ще не визначилась з майбутньою професією, запрошуємо завітати до центрів зайнятості м. Запоріжжя та Запорізької області. Фахівці з профорієнтації нададуть вам і вашій дитині профорієнтаційну допомогу. Ви зможете ознайомитися з  інформаційними папками по професіям,  в яких надана інформація про її  зміст, умови праці, вимоги професії до працівника, професійне навчання, перспективи зайнятості та рівень заробітної плати.

Фахівці з профорієнтації  нададуть поради  як уникнути помилок при виборі майбутньої професії. Проінформують, які професії мають на сьогодні найбільший попит в регіоні.

Якщо ваша дитина має декілька варіантів майбутньої професії або не знає яку їй обрати, то спеціалісти запропонують профдіагностичне тестування на виявлення професійної направленості.

 Тож пропонуємо всім зацікавленим реалізувати принцип сумісництва «приємного з корисним» стовідсотково!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора