A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

GRAND EXPERT

Дата: 16.04.2018 14:04
Кількість переглядів: 836

Про застосування пестицидів та агрохімікатів

Відповідно до статті 37  Закону України  «Про бджільництво» з метою недопущення загибелі бджіл суб’єкти господарювання , які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це органи місцевого самоврядування, населення та пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

Власники пасіки повинні зареєструватися в сільській раді на території якої вона  знаходиться.

Роботи з пестицидами, враховуючи вплив та безпечність на бджіл, слід проводити у вечірні (18-20) години при мінімальних повітряних потоках шляхом обприскування наземною апаратурою, при цьому пасіки необхідно вивести не менш ніж на 5 км від оброблюваних ділянок або ізолювати їх на термін до п’яти діб в залежності від внесеного препарату.

Враховуючи токсичність всіх пестицидів для бджіл, обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносними потрібно проводити у фазу бутонізації до цвітіння (в ранні та вечерні години). Обробки інсектицидами в садах, на ріпаках та інших медоносних культурах в період цвітіння не проводяться.

Працівники, які працюють з отрутохімікатами, повинні пройти медичний огляді мати допуск і посвідчення на роботу з отрутохімікатами.

З метою мінімізації випадків отруєння бджіл в сезон 2018 року, вважається за доцільне встановлення постійного діалогу на рівні району за участі представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, аграрних компаній, фермерів, пасічників та об’єднань пасічників щодо напрацювання спільних дій, спрямованих на забезпечення виконання норм чинного законодавства України щодо своєчасного повідомлення пасічників про застосування препаратів.

          

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора