A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

15  лютого  – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  29 річниця виведення військ з Афганістану.

Дата: 22.02.2018 15:08
Кількість переглядів: 938

У Таврійському НВК "Перспектива" традиційно вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів у Афганістані.

На лінійці були присутні учні 4-11 класів, вчителі, адміністрація школи. Старшокласники, разом з керівником Барановою Н.В., розповіли про причини тієї війни, про труднощі військових дій у чужій країні, про тривогу та трагедію сімей воїнів. Ця жахлива війна продовжувалася 10 довгих, кровопролитних років.

Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 000 українців. З них 2 378 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон.

Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами.

Із 72 осіб, удостоєних за роки «афганської» війни звання Герой Радянського Союзу, є 11 українців.

Усі присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців хвилиною мовчання.  Згадали прізвища наших земляків, тих, хто носить горде звання воїна-нтернаціоналіста і тих, кого, нажаль, вже немає  в живих. Прочитали палкі поезії, присвячені героям та їх безсмертній славі. 

Була підготована виставка літератури до цієї памятної дати. Свічка памяті горіла в той день палко та яскраво.

Ми ніколи не забудемо тих, хто проявив мужність та відвагу у цій страшній війні, хто поклав своє життя за справедливість та перемогу!

Не переривається нитка пам'яті, мужності, героїзму нашого воїнства. На зміну батькам стають сини. Так було, так є, так буде!

 

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора