A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

"Я у школі"

Дата: 22.02.2018 15:04
Кількість переглядів: 1026

Серед учнів 5-8 класів були проведені тренінги для покращення поведінки та креативного мисленняна тему: "Я у школі". Шкільний психолог Лутаєва А.В. разом з педагогом-організатором Кушніренко Я.М. та класними керівниками Салтиковим О.С., Темченко С.В., Темченко А.В. організували роботу таким чином, щоб кожен з учнів був залучений до цікавих завдань.

Взагалі, така форма роботи, як тренінг, дає змогу навчити дітей не шляхом викладення "сухого" матеріалу, а  за допомогою виконання тематичних вправ. Це особлива форма навчання, під час якої людина максимально оволодіває новими знаннями, отримує нові навички, переглядає власні цінності та пріоритети, коригує, удосконалює та розвиває певні якості та властивості своєї особистості.

Дітям були запропоновані декілька вправ, поділено на групи. У кожній групі панувала своя атмосфера, виділився неформальний лідер, а керівники допомагали організовувати роботу та давали цінні поради. 
Вправа  на релаксацію "Австралійський дощ", яку провела Лутаєва А.В., дала змогу учням розслабитится, налаштуватися на роботу, підійти до виконання поставлених завдань позитивно. Діти імітували звуки дощу, 
Також керівниками було запропоновано написати на жовтих піщинках свої побажання того, якими дитина хоче бачити в майбутньому своїх однокласників, якими якостями будуть наділені друзі і сам учень.  
Фінальним і найсерйознішим заданням було створення коллажу-малюнка "Мій ідеальний клас". Кожній з трьох груп у класі додали додаткову тематику: "Ідеальний клас до уроків", "Ідеальний клас на перерві", "Ідеальний клас після уроків". Завдання викликало багато емоцій серед учнів. Діти в групах голосно згадували правила поведінки, колективно прикрашали малюнок і кожен з них вийшов неповторний та креативний.   

В кінці уроку учні презентували свої роботи, пояснили кожну деталь, чому і навіщо вона присутня на їх малюнку. Ці роботи повісять у класах на згадку про плідну роботу та для наочного нагадування правил поведінки у школі. Діти зробили висновки з проведеної роботи, зрозуміли одну просту істину: "все починається з себе самого". Якщо кожен з нас буде робити щось хороше, поводитись виховано, чемно та усвідомлено, то шкільних "нещасних випадків" стане на багато менше. А це найголовніше у сучасному світі!   




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора