A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

105-річний ювілей Гобань Ганни Кузьмівни

Дата: 22.06.2017 14:39
Кількість переглядів: 969

20 червня 2017 року, Гобань Ганна Кузьмівна, села Таврійське, відзначила свій 105-річний ювілей.

Привітати її прийшли голова громади с. Таврійське Микола Свириденко, його заступник Ірина Кошель, голова ветеранської організації села Таїса Тітова, соціальний працівник Світлана Кисельова та представники від «Агрокласу» Г.В. Марича С.Т. Мозгин, а напередодні іменинниця отримала вітання від обласного депутата Віталія Лупиноса. Вітали квітами, вітальними листівками, тортами, солодощами та наданням грошової допомоги.

За святковим столом відбулася щира розмова. Ганна Кузьмівна розповіла про своє нелегке довге життя:

«народилася в 1912 році в сімї де було 10 дітей. Коли батька забрали до війська, мама сама доглядала дітей, допомагали сусіди. Раніше люди були набагато добріші, ніколи не залишали в біді. В голодні роки ділилися останнім шматком хліба.

В нашій сімї було велике господарство, в часи колективізації забрали усе, навіть кобилу з маленьким рисачком. Коли повели кобилу на бійню, серце у батька не витримало і у віці 49 років він помер від інфаркту. Тяжке та безрадісне було дитинство. Війна та тяжка праця забрали усе, мої дитячі мрії розвіялися. Потім працювала в колгоспі та в лікарні санітаркою.

Рано помер чоловік, залишилася сама з двома дітьми. Потім померла сестра і теж залишилося двоє діточок так і стали жити з зятем і дітками великою родиною. А потім у нас народилася спільна донька. Всі діти мене називали мамою. Довго я живу на світі та радості в житті було мало. Та все ж життя було цікавим і радісним. Після війни все відбудувалось, з’явилась нова техніка і телевізор, кіно, телефони.

А тепер люди стали замкненими, навіть сусід з сусідом не спілкується між собою, не чути пісень як було в моєму домі. І я зрозуміла, сімя — це основне. В мене велика родина: діти, внуки, правнуки. Всі до мене відносяться з великою повагою, не зважаючи на те що я вже дуже стара.

Я дуже вдячна сільському голові Миколі Олександровичу за його турботу про людей похилого віку, вдячна ветеранській раді, соціальним працівникам, обласному депутату Віталію Лупиносу, керівництву “Агротех”. В нашому селі люди похилого віку не залишаються поза увагою».

Ось такою була розмова з Ганною Кузьмівною в день її ювілею.

 

 

 

За інформацією

голови ветеранської організації с. Таврійське Т.В. Тітової

 

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора