A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таврійська громада
Запорізька область, Запорізький район

Храм Пресвятої Богородиці села Юрківка

Дата: 26.09.2017 08:56
Кількість переглядів: 1184

Двадцять першого вересня відзначають свято Різдва Пресвятої Богородиці, або у народі "Другої Пречисти". Це свято ще називають “осениною” – адже цього дня за народним календарем настає осінь.

За церковними переказами, Богородиця народилася за тих часів, коли релігія була в занепаді. Марія була обрана на роль матері Ісуса Христа, оскільки була дуже благочестива. Вона слухняно навчалася в монастирі, сумлінно вивчала Святе Письмо, а отже, якнайкраще підходила для виконання важливої місії народження Сина Божого.

Свято Другої Пречистої традиційно вважається жіночим святом, коли жінку належить вшановувати як продовжувачку роду. Це свято, очевидно, успадковує давнє арійське свято Рожениць, коли наші предки висловлювали подяку “польним духам”, тобто опікунам нив та врожаю, дідам-ладам, які спочатку засівали і пророщували зерно, а потім поливали.

Відзначали це велике свято і в Таврійській громаді, яке співпало з Храмом Пресвятої Богородиці села Юрківка. Юрківчани зі щирістю зустрічали гостей. Отець Іоан разом з прихожанами здійснив хресний хід та відслужив літургію. Після цього гостей було запрошено до столу відсвяткувати разом Храм Пресвятої Богородиці.

 

Інформація сільської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора